Polazna | Srpski | Ture | Po aktivnostima | Posmatranje ptica | Posmatranje ptica - birdwatching

Posmatranje ptica - birdwatching

Autor
Posmatranje ptica - birdwatching Posmatranje ptica - birdwatching

Lov polako ali sigurno sve više postaje out! Ako ste ljubitelj prirode preporučujemo vam sve popularniji birdwatching ili posmatranje ptica. Očekuje vas preko 370 vrsta ptica od kojih su neke prava retkost, skrivene u netaknutoj prirodi. Zato pripremite fotoaparate i krenite u lov - na dobre fotografije.

 

Cena: 5.930,00 


 

Dan prvi - petak

Polazak za Carsku baru, Specijalni rezervat prirode. Carska bara jedno je od najpoznatijih vodenih staništa u Srbiji. Mozaičnim predelima dominiraju poplavne šume, mrtvaje, plitke bare, najveći tršćaci u Srbiji, plavne livade, stepski pašnjaci i slatine. Okolni ribnjaci među najvećima su u Evropi i domaćini su ogromnog broja vodenih ptica. Ovde ćemo se provozati čamcem kroz rezervat prirode sa mogućnošću da ugledamo neke od mnogobrojnih vrsta ptica čije se stanište ovde nalazi, među kojima i veliku belu čaplju, belorepana ili neke od brojnih vrsta delića i senica. Nastavak ka Rusandi i istoimenom jezeru, koje predstavlja poslednje prirodno slano jezero u Srbiji i verovatno najslanije na celom području Panonske nizije. Ovo je stanište za 210 vrsta ptica i predstavlja izvanrednu migratornu stanicu za desetine vrsta kao što su gnjurci, patke, guske, kranovi, šljukarice i galebovi. Posle vremena provedenog u Rusandu, sledi polazak za Kikindu. Smeštaj u Bela Vili u Kikindi.

Dan drugi - subota

Nakon doručka, polazak iz hotela na obilazak Kikinde, takozvane Svetske prestonice sova. Ova jedinstvena pojava nalazi se na gradskom trgu, staništu za preko 750 sova ušara. Osim toga posetiće se još jedno stanište sova ušara u blizini Kikinde, gde će Vam se pružiti prilika da napravite fotografije iz velike blizine. Poseta pašnjacima velike droplje, Specijalnom rezervatu prirode i utočištu poslednjih velikih droplji u Srbiji. Nastavak puta ka Starom Kopovu, jednom od najlepših prirodnih jezera Panonske nizije i poznatom po spektakularnim seobama ždralova jer privlači i do 20000 ptica dnevno. Specijalni rezervat prirode sastoji se od velikog slanog jezera okruženog tršćacima i očuvanom slatinom. Nekoliko hiljada lisastih gusaka i raznih vrsta patki moći će se videti. Svake zime nekoliko  guski crvenovoljki zaustavi se ovde na putu do crnomorskih obala, a nadje se i po neki stepski soko  u lovu na druge ptice. Polazak za Bečej  gde će biti organizovani smeštaj i večera u Vili Via Bečej.

Dan treći - nedelja

Nakon doručka predviđen je obilazak dvorca i ergele sa mogućnošću jahanja konja. Fantast dvorac se nalazi u blizini ribnjaka Bečej i sa tornja dvorca pruža se pogled na nepregledne ravnice, mešovite šume, obradiva zemljišta i polja koji su dom raznim šumskim vrstama. Videćemo zimske sove ušare i sove močvarice kao i tragove malih i sova kukuvija u štalama u blizini. Sledi odlazak do ribnjaka Bečej. Jezera ovog ribnjaka dom su velikog broja migratornih ptica i ptica močvarnih područja. Na njima se takodje nalazi i jedno od najvećih gnezdećih kolonija čaplji. (Odatle poseta obližnjem Bisernom ostrvu. Ovde se osim posmatranja ptica, pruža mogućnost degustacije vina Krokan, karakterističnom za ovo područje). Povratak kući u kasnim posle podnevnim satima.

 

Cena: 5.930,00

 

Cena uklučuje:

- Smeštaj na bazi noćenja sa doručkom u Kikindi i Bečeju

- Vožnju čamcem u Specijalnom rezervatu prirode “Carska Bara”

- Ulaznice za dvorac Fantast

- Lokalnog vodiča u Kikindi

- Organizacione troškove

 

Cena ne uključuje:

-Prevoz

- Ostale troškove koji nisu predviđeni programom

 

Za dodatne informacije i rezervacije možete nam se obratiti telefonom na broj: 4-724-088

ili na e-mail excursions@visitserbia.org

 

Više o BirdWatchingu u Srbiji možete pogledati na sajtu www.birdwatchserbia.rs.

 

 

 

 

 

 

Share on: Post on Facebook Facebook
Twitter Twitter
  • Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
  • Verzija za štampu Verzija za štampu
  • Samo tekst Samo tekst

Tagged as:

birdwatching, posmatranje ptica

Oceni članak

5.00

Newsletter