Jahanje

Autor
Jahanje Jahanje

Ko jednom zajaše na ledjima prelepog ata i oseti vetar na licu i kosi, osetiće ljubav koju nikada do tada nije doživeo. Jahanje je kraljevski sport sa najdužom tradicijom u istoriji. Ljubiteljima konja preporučujemo da posete ergelu u Zobnatici, Kelebiji kao i dvorcu Fantast. Pored jahanja na ergelama imate mogućnost da se vozite u fijakeru, hranite konje ili jednostavno uživate u njihovoj lepoti.

 

Cena aranžmana: 9.200 dinara

 

Prvi dan - petak:

Polazak iz Beograda ili Novog Sada. Na putu ka Kelebiji poseta turističko-rekreativnom centru Zobnatica poznatom po ergeli sa tradicijom odgoja rasnih konja dugom preko 200 godina. Po dolasku obilazak muzeja i galerije, nakon čega možete jahati konje ili se provozati kočijama. Nakon toga sledi nastavak puta ka Subotici. Kratka šetnja kroz gradsko jezgro i obilazak Gradske kuće, Sinagoge, Rajhl  palate - galerija moderne umetnosti. Nastavljamo ka samom severu zemlje, ka Kelebiji i Vili Majur. Smeštaj, večera i noćenje u Vili Majur.

Drugi dan - subota:

Nakon doručka poseta Ergeli Kelebija, impresivnom kompleksu na 20 ha uređenog travnjaka. Ergela poseduje 64 konja rase lipicanera. Najpre Vas očekuje doček na ergeli, u sali „Potkovica“ uz zanimljivu  priču o istorijatu lipicanera i obilazak sale sa radnom i paradnom opremom sa kolekcijom od preko 30 fijakera, karuca, čeza, saonica. Nakon obilaska, vožnja  fijakerima po uređenom parku ergele i po prelepoj borovoj šumi  Vile Majur.  Moguće je i jahanje, uz iskusne instruktore, konja u parku ergele.

Slobodno vreme za ručak i individualne aktivnosti gde su Vam na raspolaganju travnati teren za mali fudbal, teren za odbojku, sto za stoni tenis, pikado… Smeštaj, večera i noćenje u Vili Majur.

Treći dan - nedelja:

Nakon doručka i još malo uživanja u prelepom ambijentu Vile Majur, polazak ka Bečeju i dvorcu “Fantast”.  Dvorac Fantast u Bečeju jedan je od predratnih i najpoznatijih dvoraca srpskog veleposednika Bogdana Dunđerskog. Ovde se nalazi i jedna od najpoznatijih srpskih ergela konja, a posetićemo i malu crkvicu koju je oslikao jedan od najpoznatijih srpskih slikara Uroš Predić.(Opcija: Nastavljamo dalje do Bisernog ostrva, poznatog po uzgajanju čuvenog vina Krokan. Opciona degustacija vina u vinogradu.) Nakon toga sledi povratak kući i dolazak u kasnim posle podnevnim časovima. Kraj programa.

Cena aranžmana: 9.200,00 dinara

 

Cena uključuje:

- Dva polupansiona u Vili Majur

- Ulaznice za muzej i galeriju u Zobnatici

- Posetu ergeli Kelebija sa obilaskom sale sa opremom i vožnjom fijakerima

- Ulaznice za Dvorac Fantast

- Troškove organizacije

 

Cena ne uključuje:

- Jahanje/Vožnju kočijama u Zobnatici

- Jahanje u ergeli kod dvorca Fantast

- Prevoz

- Ostale troškove koji nisu navedeni u programu

- Vodiča 

 

Za dodatne informacije i rezervacije možete nam se obratiti telefonom na broj: 4-724-088

ili na e-mail excursions@visitserbia.org

Share on: Post on Facebook Facebook
Twitter Twitter
  • Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
  • Verzija za štampu Verzija za štampu
  • Samo tekst Samo tekst

Tagged as:

konji, trodnevni izleti, Kelebija

Oceni članak

0

Newsletter