Polazna | Srpski | Ture | Po aktivnostima | Ribolov u Vojvodini

Ribolov u Vojvodini

Autor
Ribolov u Vojvodini Ribolov u Vojvodini

Putopisci su nekad davno zabeležili da je Vojvodina bila toliko bogata ribom “da je bilo dve trećine vode, a jedna trećina ribe”. Na Dunavu, Tisi, Savi, Tamišu, Begeju, Krivaji, Bosutu i drugim rekama, rečicama, rukavcima, jezerima, barama širom Vojvodine, nalaze se ribolovni tereni ukupne površine 55 ha. Na Dunavu kod Apatina, Sombora, Bačke Palanke, Novog Sada popularna su ribolovna područja: Baračka, Tikvara, Krivaja, Begečka jama, Beočinski dunavac, Šodroš, Koviljsko-petrovaradinski rit, Gardinački Dunavac, Kupusinski dunavac, Ciganski dunavac..

Cena aranžmana: 3.000 dinara po osobi

Prvi dan - subota

Dolazak u Banoštor, vinsko selo na obroncima Fruške gore, naslonjeno na obalu Dunava. Odlazak u “Majkinu radionicu”,  svojevrsni vremeplov  mode i ručnih radova sa preko 1000 sačuvanih starih šema i modnih  žurnala. Razgledanje izložbe raznovrsnih rukotvorina vrednih žena Banoštora i doručak (mesni  proizvodi uz domaće rakije, sok od nane i kolače od rogača). Potom iznajmljivanje čamaca na Dunavu, na kojima će se provesti dan pecajući. Ovaj deo Dunava je poznat po odličnim terenima na kojima se dobro lovi bela riba. Kada vam je već dosta pecanja, smestićete se u ugodnu prostranu vikend kuću Banoštorskih domaćina na obali Dunava, a za večeru možete na roštilju pripremiti ribu koju ste upecali.

Drugi dan -nedelja

Ovaj dan predlažemo rano ustajanje i započinjanje nove pecaroške avanture, sa čamcima iznajmljenih prethodnog dana, a očekuje nas uživanje u čarima Dunava i prizorima koji se vide na njegovim obalama. Ponovo vam se pruže sloboda u pogledu pripreme sopstvenog doručka i/ili ručka, ili možete otići do obližnje čarde i uživati u ručku uz pogled na Dunav. Nakon ručka odlazak do jedne od obližnjih vinarija na degustaciju domaćih Banoštorskih vina. Imaćete priliku da uživate u ukusima vrhunskih fruškogorskih vina ovog kraja u prijatnoj atmosferi vinskih podruma sa dugom porodičnom tradicijom u spravljanju ovog božanskog napitka. Nakon toga, rastanak sa domaćinima i povratak kući. Kraja programa.

 

Cena aranžmana: 3.000 dinara po osobi

 

Cena uključuje:

- Noćenje u privatnom smeštaju

- Iznajmljivanje čamaca za oba dana

- Poseta „Majkinoj radionici“ i doručak

- Degustacija vina

- Troškove organizacije

 

Cena ne uključuje:

- Prevoz

- Vodiča

- Doručak drugi dan, ručak i večeru

- Ostale troškove koji nisu predviđeni programom

Share on: Post on Facebook Facebook
Twitter Twitter
  • Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
  • Verzija za štampu Verzija za štampu
  • Samo tekst Samo tekst

Tagged as:

Dunav, ribolov

Oceni članak

0

Newsletter