Polazna | Srpski | Ture | Po aktivnostima | Istraživanje pećina

Istraživanje pećina

Autor
Istraživanje pećina Istraživanje pećina

Malo je onih koji sa sigurnošću mogu reći koliko je tačno pećina u Srbiji. Zna se da je malo njih istraženo, tek jedna desetina! A opet, od njih, nekolicina je uređena za turističke posete. Ono što je sigurno jeste da će poseta jednoj od brojnih pećina pružiti nezaboravno iskustvo.

Cena po osobi: 3500 dinara

 

Prvi dan - subota

Polazak iz Beograda preko Smedereva do Kučeva. Od Kučeva dalje nastavak puta do pećine Ceremošnja, na obroncima Homoljskih planina. Poseta i obilazak ove ponorske pećine putem njenih turističkih staza u dužini od 431 metar. Ova pećina od 2007. godine je zaštićeni spomenik prirode. Nastavak puta ka Majdanpeku i Rajkovoj pećini. Poseta pećini koja predstavalja zaštićeni speleološki lokalitet koji sa svojim okruženjem predstavlja geo park u Istočnoj Srbiji. Nakon obilaska sledi poseta Majdanpečkog rudnika. Odlazak do Donjeg Milanovca gde će biti organizovano noćenje. Smeštaj u privatnim domaćinsvima. Mogućnost odlaska do Kapetan Mišinog brega - galerije na otvorenom, uz mogućnost da uživate u predivnom pogledu na Đerdapsku klisuru.

 

Drugi dan - nedelja

Nakon doručka polazak ka Žagubici. Putovanjem preko Majdanpeka stiže se do Žagubice i Žagubičkog vrela reke Mlave. Nastavak puta ka Boru, a potom i Lazarevoj pećini. Ovo je izvorskа pećinа. Sаstoji se od dvа horizontа pećinskih kаnаlа: stаriji suvi - fosilni, i mlаđi rečni - aktivаn, ukupne dužine 9505m. Obilazak pećine stazama dužine 800 m. Odlazak do Resavske pećine, jedne od najpoznatijih pećina u zemlji. Proći će se kroz hodnike ove pećine a potom sledi odlazak do „Velikog Vrela“ i vodopada „Veliki Buk“ gde ćete uživati u čistom vazduhu i netaknutoj prirodi i gde možete u neposrednoj blizini žubora vode uživati u domaćoj kuhinji i tradicionalnim jelima. Nakon ovakve relaksacije i uživanja u prirodi put nastavljamo prema autoputu E-75. Povratak za Beograd. Dolazak u kasnim večernjim satima. Kraj programa.

 

Cena po osobi: 3500 dinara

 

Cena uključuje:

- Ulaznice za pećine: Ceremošnja, Rajkovu, Lazarevu i Resavsku pećinu

- Posetu rudnik u Majdanpeku

- Smeštaj u privatnim pansionima u Donjem Milanovcu

- Doručak u Donjem Milanovcu

- Troškove organizacije

 

Cena ne uključuje:

- Prevoz

- Ručak i večeru

- Vodiča

- Ostali troškovi koji nisu predviđeni programom

 

Share on: Post on Facebook Facebook
Twitter Twitter
  • Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
  • Verzija za štampu Verzija za štampu
  • Samo tekst Samo tekst

Tagged as:

pećine, dvodnevni izleti

Oceni članak

0

Newsletter