Polazna | Srpski | Ture | Jednodnevni izlet 3. maja po ceni od 1250 dinara: Kulpin-Bački Petrovac-Čelarevo-Futog

Jednodnevni izlet 3. maja po ceni od 1250 dinara: Kulpin-Bački Petrovac-Čelarevo-Futog

Autor
Muzejski kompleks Kulpin Muzejski kompleks Kulpin

Predstavljamo vam lepote Bačke u jednodnevnom izletu za prvomajske praznike! Polasci su iz Beograda u 8 sati sa parkinga ispred Sava centra, i iz Novog Sada u 9.30 ispred lokomotive kod Železničke stanice.

 

Krećemo pravac Kulpina, gde se nalaze čuveni dvorac porodice Dunđerski. Posetićemo i muzej poljoprivrednih mašina. Zatim odlazak do Bačkog Petrovca (većinsko slovačko stanovništvo) i poseta muzeju Slovaka i Matici Slovačkoj, a potom Etno kući Ahoj. U sklopu Etno centra Ahoj osnovana je “škola zanata“ u kojoj se pod budnim okom majstora možete i sami oprobati u izradi suvenira koji ćete poneti kući. Obilazak nastavljamo ka Galeriji slikara Urbanček, koji se vratio posle radnog veka  završenog u Americi da stvara svoja slikarska dela u Petrovcu. Na njegovom motivima je život Slovaka u Vojvodini. Slike ne prodaje već su njegov poklon ovom selu. Zatim odlazimo do Čelareva i poseta fabrici piva i muzeju piva, a potom upoznavanje sa folklorom i nošnjom koju čuvaju Srbi koje  je poslednji ratni vihor u Bosni doneo u ovo selo. Nastavak puta do Futoga, sela čiji je brend kupus. Kasni  ručak (opciono) – degustacija brojnih specijaliteta od kupusa – tradicionalna i moderna kuhinja. U večernjim satima, povratak za Novi Sad i Beograd. Kraj programa.   

Cena po osobi: 1250 dinara

Minimum za realizaciju: 19 osoba

Cena uključuje:

- Prevoz prema prema porgramu

- Degustacija kulena u Bačkom Petrovcu

- Ulaznica u Kulpinu i Čelarevu i Bačkom Petrovcu

- Usluge vodiča

Cena ne uključuje:

- Ručak (doplata 500 dinara)

- Ostale troškove koji nisu navedeni u programu

 

Za sva pitanja u vezi sa ovim izletom, kontaktirajte nas na broj telefona: 021/ 420-680 ili putem e-maila office@magelan.rs

 

Share on: Post on Facebook Facebook
Twitter Twitter
  • Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
  • Verzija za štampu Verzija za štampu
  • Samo tekst Samo tekst

Tagged as:

Nema tagova za ovaj članak

Oceni članak

0

Newsletter