Polazna | Srpski | Ture | Mikrokosmos u Panonskom sazvežđu

Mikrokosmos u Panonskom sazvežđu

Autor
Mikrokosmos u Panonskom sazvežđu

Zavirite u kuću u kojoj se rodio Mihajlo Pupin, vozite se Carskom barom, upoznajte se sa tradicijom u zanimljivom selu Belo Blato, okusite ukuse prošlosti u Banatskom salašu i salašu Lujza - za 2400 dinara.

Serbianadventures vas vodi na novu avanturu koja počinje u Idvoru, malom selu pored Tamiša, poznatom u celom svetu kao mestu rođenja fizičara Mihajla Pupina. Kolika može biti ljubav prema svom rodnom mestu, pokazao nam je upravo ovaj naučnik dodavši svom prezimenu još jedno - Idvorski. Pokazaćemo vam njegovu rodnu kuću, nepromenjenu još iz doba Pupinovog detinjstva. Muzej smešten u zgradi stare škole prikazuje nam životni put naučnika, od od prvih saznanja o svetu do slave za dostignuća u Americi i otadžbini. Od Idvora, sela austorugarskog karaktera i graditeljskog stila sa karakterističnim banatskim kućama, šorovima i crkvom u sred sela, vodimo vas na kratki predah u restoran „Banatski salaš“, gde ćete osetiti ukuse, mirise, zvuke i način života starog Banata. Upoznaćete se i sa raznolikostima specijalnog rezervata prirode Carska bara: vodene površine, šume sa visokim stablima idealne za osmatračnice, neverovatni biljni i životinjski svet... Vožnja brodićima starim koritom Begeja, doživljaj je sam za sebe. Belo Blato na obodu Carske bare vam priča svoju priču, o više nacija, jezika i kultura u selu koje je poslednjih godina, kada je reč o seoskom turizmu, nezaobilazno.

O trajanju izleta, datumima polazaka, povlasticama za decu i penzionere i detaljnije o samom programu, pogledajte na Serbianadventures.com - mestu gde su grupisani svi izleti koji se organizuju u Srbiji.

Za vas smo pripremili i kalendar izleta za 2013. godinu, kako biste mogli vaše avanture da isplanirate na vreme! 

Share on: Post on Facebook Facebook
Twitter Twitter
  • Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
  • Verzija za štampu Verzija za štampu
  • Samo tekst Samo tekst

Tagged as:

jednodnevni izleti

Oceni članak

5.00

Newsletter