Polazna | Srpski | Ture | Smederevo - Viminacijum - Srebrno jezero, Jednodnevni izlet 12.10; i 02.11.2013.

Smederevo - Viminacijum - Srebrno jezero, Jednodnevni izlet 12.10; i 02.11.2013.

Autor
Smederevska tvrdjava Smederevska tvrdjava

Srebrno jezero, koje se nalazi na samo 110 km od Beograda, jedno je od najlepših jezera u Srbiji i jedno od omiljenih izletišta turista i ribolovaca. Nalazi se na lokaciji okruženoj atraktivnim istorijskim i kulturnim lokalitetima kao što su Gvozdena vrata, Viminacijum, arheološko nalazište Lepenski vir, Golubačka tvrđava i mnoga druga.

Jednodnevni izlet

termini: 12.10; i 02.11.2013.

Polazak iz Novog Sada u jutarnjim časovima kod hotela „Sajam“. Vožnja do Beograda, druge stanice polaska (kod Sava centra). Nastavak puta ka Smederevu, prestonicu Srbije pred njen pad pod tursku vlast.Obilazak Smederevske tvrđave, jedne od najvećih srednjevekovnih tvrđava u Evropi.Smederevska tvrđava danas predstavlja kulturno-istorijsko dobro od izuzetne vrednosti, popularnu turističku destinaciju, kao i ekskluzivan prostor za muzičko-scenske i druge kulturne događaje.

Nakon obilaska tvrđave, polazak za Viminacijum. Poseta arheološkom lokalitetu Viminacijum, gde se nalaze ostaci glavnog grada rimske provincije Gornje Mezije i legijskog logora. Dosadašnja otkrića svakako su potvrdila poseban značaj Viminacijuma kao vodeće rimske metropole na ovom delu dunavskog limesa. Nastavak puta do Srebrnog jezera. Izuzetne lepote, jezero je od početka postalo omiljeno izletište i dragulj kontinentalnog turizma u ovom delu Srbije, pa je nazvano i srpsko more. Mogućnost organizovanja ručka u nekom od brojnih restorana na Srebrnom jezeru.

Popodne je predviđeno za ručak i slobodne aktivnosti. Povratak u poslepodnevim satima.

 

Cena aranžmana: 2000 iz Novog Sada,

1900 iz Beograda

Minimum za realizaciju: 18 osoba

 

Cena aranžmana obuhvata:

-  Prevoz prema programu

-  Usluge vodiča

- Organizaciju izleta

 

Cena ne uključuje:

- Individualne troškove

- Ulaznice u Smederevsku tvrđavu (100 dinara) i Viminacijum (350 dinara). Plaćanje u agenciji prilikom prijave.

 

Napomena: U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 3 dana pre početka putovanja.

Cenovnik br. 2 od 10.09.2013.

Uz ovaj program važe opšti uslovi putovanja agencije Magelan Corporation i YUTA-e.

Share on: Post on Facebook Facebook
Twitter Twitter
  • Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
  • Verzija za štampu Verzija za štampu
  • Samo tekst Samo tekst

Tagged as:

Smederevo

Oceni članak

0

Newsletter