Polazna | Srpski | Destinacije | Srpske banje čekaju nove goste

Srpske banje čekaju nove goste

Autor
Srpske banje čekaju nove goste

Spoj wellnessa i zdravlja je trend koji je u svetu odavno prisutan stiže i u Srbiju. Ovakav vid turizma je kod nas sve popularniji zahvaljujući pre svega prirodnim resursima. Možemo se podičiti izvanrednim geotermalnim bogatstvima, autentičnom prirodom, umerenom klimom i bogatom tradicijom.

Prva asocijacija na banje Srbije više nije samo bolest, već odmor, uživanje i relaksacija. Sve više okrenuti ka wellness i spa ponudi kao odličnom načinu za uspostavljanje harmonije duha i tela banjski centri Srbije obogaćeni su novim sadržajima:

Hotel Premier Aqua U Banji Vrdnik otvoren je novi hotel sa 5*, hotel Premier Aqua koji svojim gostima nudi usluge „Aqua Medica“ centra - jednog od najmodernijih centara u regionu, sa specijalističkom ordinacijom za fizikalnu i medicinsku rehabilitaciju. Ovaj centar uz usluge unapređenja zdravlja nudi i čitav niz medical-spa, beauty i fitnes sadržaja.

U blizini hotela nalazi se izvor geotermalne vode od 35°C koja je iskorišćena za zagrevanje vode u sobama, kao i u balneološke i rekreativne svrhe.

Banja Junaković u ponudi ima zatvoreni bazen s geotermalnom vodom, saunu, podvodnu i ručnu masažu, tretmane lica i tela, a u letnjem periodu i kompleks od deset otvorenih bazena sa vodenim toboganom, skakaonicom i masažerima.

Hotel IzvorU Bukovičkoj banji je pre dve godine napravljen, odnosno renoviran hotel Izvor, spa&wellness hotelsko zdanje. Wellness centar poseduje 9 bazena sa lekovitom termomineralnom vodom, a programi ovog centra su okrenuti ka podmlađivanju kože i tela, regeneraciji kože, otklanjanju stresa, povećanju energije. U sklopu hotela se nalazi i aqua park sa tri bazena sa mineralnom vodom i mnoštvom sadržaja prilagođenih deci i odraslima.

Ponuda Banje Koviljače, jedne od najposećenijih i najlepših banja Srbije obogaćena je novim hotelom Royal Spa sa 4* koji se nalazi na samom ulazu u prelepi paru. U wellness centru se nude razni oblici relaksacije, detoksikacije organizma, i nega tela. U ovom hotelu možete isprobati čari „Prve srpske masaže“ u kojoj je akcenat na stopalima i kičmenom stubu, a u masaži se koriste: aromatična ulja, medna rakija i šljivovica za opuštanje, vunene čarape za zagrevanje, masaža lica svežim krompirom... Hotel je poseban po korišćenju solarne i geotermalne energije. Hotel Royal Spa

Ponudu wellnees programa u Srbiji obogatio je i hotel Jelak u Lukovskoj banji koji poseduje đakuzi bazen sa termalnom vodom, saunu, hidromasažne kade,  kao i dva otvorena bazena sa toplom vodom i mlaznicama.

Solaris Resort je nov i moderno opremljen objekat u turističkoj ponudi Vrnjačke Banje. Smešten je u mirnom delu Banje, i nametnuo se kao odlično mesto za odmor, relaksaciju i opuštanje. Wellness centar i Relax zona namenjeni su potpunom opuštanju duha i tela.

Na severu Srbije najposećenije su banje: VrdnikKanjižaJunaković, Palić. U centralnoj Srbiji: Vrnjačka BanjaBukovička BanjaBanja Vrujci, Mataruška Banja, Ovčar Banja. U južnoj Srbiji to su: Prolom Banja,Niška Banja, Lukovska banja. Istočna Srbija poznata je po Sokobanji, banji Ždrelo,Brestovačkoj i Gamzigradskoj banji. Banja Koviljača i Pribojska Banja se nalaze u Zapadnoj Srbiji.

Bilo da odlazite u banje zbog relaksacije ili rehabilitacije pogledajte VisitSerbia opise najpoznatijih banja Srbije i  rezervišite smeštaj preko VisitSerbia rezervacionog sistema.

Share on: Post on Facebook Facebook
Twitter Twitter
  • Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
  • Verzija za štampu Verzija za štampu
  • Samo tekst Samo tekst

Tagged as:

banje, wellness

Oceni članak

5.00

Newsletter