Vrnjačka Banja

Autor
Vrnjačka Banja Vrnjačka Banja

Vrnjacka banja nalazi se u Centralnoj Srbiji, u neposrednoj blizini grada Kraljeva, na 200 km od Beograda. Vrnjacka banja je jedna od najposecenjijih, najvecih i najpoznatijih banja u Srbiji, u kojoj lekovite vode koriste kako strani, tako i domaci turisti. Dopuna kvalitetnim lekovitim svojstvima banje su okolna planinska izletista, kulturno-istorijski spomenici, manastiri i crkve.

Lekovita svojstva banje se koriste za oboljenja organa za varanje i secerne bolesti, ginekoloskih problema, mokracnih puteva i digestivnog trakta, stanje posle hirurskih intervencija na organima za varenje, kamenje u mokracnim putevima, cira na zelucu i dvanaestopalacnom crevu.

Banja ima cetiri izvora lekovitih mineralnih voda koja pripadaju toplim mineralnim vodama koje su alkalne ugljeno-kisele homeoterme i hladnim mineralnim vodama iz grupe alkalno zemno-alkalnih ugljeno-kiselih akrotopega. Lekovita svojstva banje se koriste za oboljenja organa za varanje i secerne bolesti, ginekoloskih problema, mokracnih puteva i digestivnog trakta, stanje posle hirurskih intervencija na organima za varenje, kamenje u mokracnim putevima, cir na zelucu i dvanaestopalacnom crevu. U Vrnjackoj banji, u hotelu Merkur mozete iskoristiti programe brze dijagnostike, „zivot sa dijabetesom“, gastro programe, programe za mrsavljenje, programe osteoporoze itd.

U Vrnjačkoj banji su tokom prvog svetkog rata radile mnoge bolnice - pogledajte posebnu priču o desavanjima u Vrnjačkoj banji u vreme Prvog sv.rata.

Share on: Post on Facebook Facebook
Twitter Twitter
  • Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
  • Verzija za štampu Verzija za štampu
  • Samo tekst Samo tekst

Tagged as:

banje, Vrnjačka banja

Oceni članak

0

Newsletter