Polazna | Srpski | Smeštaj u Srbiji | Seoski turizam | Seoski turizam Srbije

Seoski turizam Srbije

Autor
Seoski turizam Srbije

Od davnina Srbija je poznata kao poljoprivredna zemlja. Kao posetiocu pruža Vam se mogućnost za idealan predah od urbanog života uz svež vazduh, miris sena, cveća, borva i sveže pokošenih livada, čiste izvorske vode i reka.

Brojne su aktivnosti za vreme boravka od šetnji kroz prirodu, pecanje, sakupljanje bilja i šumskog voća, ali ono što nećete nikada zaboraviti jeste gostoprimstvo domaćina i ukusna domaća hrana.

Centralna Srbija je poznata kao velika bašta za uzgoj voća i povrća. Seosko stanovništvo i dalje verno čuva tradicionalni način života vredno radeći u polju i hraneći domaće životinje. Tokom žetve u letnjim i jesenjim mesecima svako selo je mala fabrika gde se priprema zimnica, voćne rakije, sokovi prema vekovima čuvanim recepturama. Najznačajniji proizvodi su maline, šljive, groždje od kojih se spravljaju svetski poznata šljivovica, vina i druga alkoholna i bezalkoholna pića. Za vreme vašeg boravka ne propustite da probate i domaći kajmak, jedinstven u svetu. Posećujući sela provešćete predivno vreme odmora vraćajući se u svoje detinjstvo.

Mi vam preporučujemo kraće boravke na selu. Otidjite sa svojom porodicom i decom na vikend na selo. Obezbedite sebi zdravu, organsku hranu po cenama znatno nižim nego što je to na gradskim pijacama. Usput ćete steći nove prijatelje a vaša deca će uživati u čarima bezbrižnog trčkaranja kroz livade i pašnjake. Ako ništa drugo, bar će znati da krave nisu ljubičaste boje :).

Sela Srbije poseduju izuzetno povoljne prirodne i kulturne vrednosti za razvoj seoskog turizma. Odmor, rekreacija, ribolov, planinarenje, jahanje, branje lekovitog bilja, izleti i druge aktivnosti, predstavljaju pravu priliku da uživate u lepotama netaknute prirode naše zemlje. Ne zaboravite, dočekaće vas gostoljubivo lokalno stanovništvo sa bogatom trpezom domaće hrane i očuvanom tradicijom seoskih domaćinstava.

Share on: Post on Facebook Facebook
Twitter Twitter
  • Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
  • Verzija za štampu Verzija za štampu
  • Samo tekst Samo tekst

Tagged as:

seoski turizam

Oceni članak

0

Newsletter