Polazna | Srpski | Smeštaj u Srbiji | Salaš Đorđević

Salaš Đorđević

Autor
Salaš Đorđević

Salaš Đorđević je smešten u neposrednoj blizini Palićkog jezera, na površini od 8 hektara. Izgrađen je sredinom prošlog veka, a nedavno preuređen u etno-stilu, sa ciljem da današnjim generacijama dočara Vojvodinu i salaše sa početka dvadesetog veka.

              

Domaća kuhinja, folklor i autentičan izgled (sa nedavnim preuređenjem i  primesom modernog) odlikuju salaš Đorđević koji čuva osobenost našeg podneblja i dočarava Vojvodinu i salaše sa početka XX veka.

U kompleksu se nalazi nekoliko celina. Prednji ceo salaša se nalazi uz sam obilazni put, i tu se nalaze košarkaski teren, teren za mali fudbal, teren za  odbojku na pesku i dva teniska terena. U blizini su i dečja igrališta.

Srednji deo salaša čine vodene i parkovske površine, kao i objekti namenjeni za organizovanje proslava, svadbi, edukacija. Posebno se ističe amfiteatar koji  svojim postojanjem omogućuje negovanje tradicije i kulture kroz razne vidove pisane reči i scenu i kao takav turistima pruža nezaboravne trenutke sa ovog kompleksa.

Centralni deo zauzimaju salaša čine smestajni objekti, sobe i apartmani, kao i autentični objekti: čardak, bunar, terasa, povrtnjak, voćnjak, ružičnjak.

Svi smeštajni delovi salaša Đorđević su opremljeni udobnim nameštajem od prirodnih materijala, frižiderima, terasama, televizorom, klimatizacijom i grejanjem, a u posebnim kućama i apartmanima može da se smesti 20 osoba.

   

Izletište, kupalište i banja Palić sa turističkom tradicijom dugom skoro 150 godina zajedno sa salašem Đorđević čuvaju deo tradicije, arhitekture, starih zanata.

Share on: Post on Facebook Facebook
Twitter Twitter
  • Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
  • Verzija za štampu Verzija za štampu
  • Samo tekst Samo tekst

Tagged as:

Palic, salasi

Oceni članak

4.00

Newsletter