Polazna | Srpski | Smeštaj u Srbiji | Hotel Javor 2*, u selu Kušići, na 1000 metara nadmorske visine!

Hotel Javor 2*, u selu Kušići, na 1000 metara nadmorske visine!

Autor
Hotel Javor, Kušići Hotel Javor, Kušići

Hotel Javor na obroncima istoimene planine pravo je mesto za odmor u netaknutoj prirodi. Malo planinsko selo Kušići u kojima je smešten hotel Javor udaljeno je od najbližeg administrativnog centra Ivanjice 25 km, a od Beograda 225 km. Hotel Javor namenjen je prevashodno osobama koje imaju probleme sa hroničnim respiratornim oboljenjima (bronhitisom i astmom) i anemijom.

                                                                 

Hotel je renoviran 2011. godine, raspolaže sa 36 smeštajnih jedinica (ekonomik, standard, superior sobe i apartmani). Svaka soba ima TV, orman, radni sto, noćne komode i kupatilo. Gostima je na raspolaganju besplatna wi-fi konekcija u sobama i javnim prostorijama.

U sklopu hotela nalaze se i restoran Major, igraonica Kaćun, teretana, sala za rekreaciju i kongresni centar.

Hotel poseduje i besplatan privatni parking.

U neposrednoj blizini nalaze se i dva terena za male sportove (rukomet, fudbal, košarka, odbojka).

Nedaleko od hotela nalazi se i ski staza sa liftom, dužine 400 metara. Tokom zimske sezone hotel svakodnevno organizuje besplatnu školu skijanja za decu uzrasta do 10 godina.

     

Selo Kušići na planini Javor pogodno je za boravak gostiju obolelih od astme i bronhitisa, kako zbog svoje nadmorske visine, tako i zbog ruže vetrova, koncentracije jona koji povoljno utiče na respiratorne organe.

U okviru hotelske ponude nalaze se i brojni izleti namenjeni gostima hotela: izlet na Uvac, izlet na vrh Javora, obilasci seoskih domaćinstava, izlet do Ivanjice, izlet do Molitve - prelepog vidikovca. Gosti koji odsedaju u ovom hotelu u Kušićima mogu da uživaju u dugim planinskim šetnjama i vožnji kanuom po krivudavoj reci.

Na 13 km od Kušića nalazi se etno-selo Stikovo sa kućama brvnarama s kraja 19. i početka 20. veka, koje je pod zaštitom države. Kao interesantne lokacije treba pomenuti i Kameni most preko reke Moravice u Ivanjici koji je sagradjen 1906. godine i Kušića Han sa pocetka XIX veka.

Share on: Post on Facebook Facebook
Twitter Twitter
  • Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
  • Verzija za štampu Verzija za štampu
  • Samo tekst Samo tekst

Tagged as:

Kušići, hoteli sa 2*

Oceni članak

0

Newsletter