Polazna | Srpski | Korisne informacije | Kako doći u Srbiju | Kako stići u Srbiju - Železnički saobraćaj

Kako stići u Srbiju - Železnički saobraćaj

Autor
Železnički saobraćaj Železnički saobraćaj

Brojne internacionalne železničke linije povezuju Srbiju sa ostalim delovima Evrope i sveta. Uprkos tome, preporučujemo da koristite železnicu u okviru internacionalnih putovanja . U unutrašnjem saobraćaju, samo ukoliko ste avanturista. Do željene destinacije ćete brže i sigurnije stići ukoliko stopirate, koristite autobuski prevoz ili čak pođete peške.

Naše železnice uzimaju aktivno učešće u kreiranju međunarodne tarifske politike u oblasti prevoza putnika u okviru komisije za putnički saobraćaj međunarodne železničke unije (UIC), podkomisije CENE i posebnih tarifskih grupa (INTER RAIL, EURO DOMINO).

INTER RAIL je ponuda namenjena svim kategorijama putnika. Deca (od 4 do 12 godina) i odrasli mogu kupovati karte InerRail za prvi i drugi razred, dok mladi (do 26 g.) mogu kupovati ove karte samo za drugi razred. Ove karte možete kupovati za celu Evropu i isamo za jednu zemlju. Imalac karte InterRail Global Pass ima pravo na kupovinu vozne karte po povlastici od  50%, za relaciju od mesta boravka do granične stanice Železnica Srbije sa susednom železnicom.

RAILPLUS je legitimacija koja omogućava neograničen broj putovanja po povlastici od 25% na redovne međunarodnevozne cene u periodu od jedne godine.

BALKAN FLEXIPASS omogućava 5, 10 ili 15 dana efektivnog putovanja u periodu od jednog meseca železnicama zemalja Jugoistočne Evrope (Srbija, Rumunija, Bugarska, Makedonija, Grčka i Turska).
 
EASY TRAVEL CARD namenjena je za pojedinačna putovanja studenata železnicom. Povlastica se odobrava u visini od oko 50% u prvom i drugom razredu svih vrsta vozova za putovanja u odlasku i za sva povratna pitovanja.
 
EURO < 26 se koristi za pojedinačna putovanja mlađih od 26 godina starosti, za koje se odobrava povlastica od oko 50% za prvi i drugi razred svih vrsta vozova za putovanja u odlasku i za povratna putovanja.
 
CITY STAR je ponuda koja omogućava da u saobraćaju između Srbije i Austrije (tranzit preko teritorija Mađarske ili Hrvatske i Slovenije), a takođe i u saobraćaju između Srbije i Slovenije (tranzit preko teritorije Hrvatske) putujete sa kartom za povratno putovanje po izuzetnoj povoljnoj ceni: na voznu cenu za prvog putnika, svi saputnici ostvaruju pravo na povlasticu od 50%, dok deca (od 4 do 12 godina) ostvaruju posebnu povlasticu od 75%. Dvoje dece (od 4 do 12 godina) se racunaju kao jedan odrasli putnik.
 
Jedinstvena tarifa Balkanskih železnica - Na teritoriji železnica zemalja jugoistočne Evrope: Grčke, Makedonije Rumunije, Bugarske, Turske i Srbije pri kupovini voznih karata primenjuje se "Jedinstvena Balkanska Tarifa", koja podrazumeva niže cene, u proseku za oko 50 % voznih karata u odnosu na cene formirane prema redovnoj međunarodnoj tarifi.

Više informacija o komercijalnim povlasticama i železničkom saobraćaju u Srbiji, pogledajte na internet stranici Železnice Srbije www.zeleznicesrbije.com, ili pozovite sledeće brojeve telefona:

ŽTP "Beograd“
medijacentar@srbrail.rs
Železnička stanica Beograd
011/ 011 2641-488, 2645-822 call centar: 011/3602-899

Železnička stanica Subotica
024/ 555 606,

Železnička stanica Novi Sad
021/ 443-200

Železnička stanica Niš
018/ 291-320

 

Ako niste pronašli informaciju koju ste tražili, ili imate sugestiju šta još dodati na stranicu, molimo Vas da nam pošaljete putem formulara. Hvala!

Ime i prezime:
E-mail:
Vaš predlog:
 
Share on: Post on Facebook Facebook
Twitter Twitter
  • Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
  • Verzija za štampu Verzija za štampu
  • Samo tekst Samo tekst

Tagged as:

Nema tagova za ovaj članak

Oceni članak

0

Newsletter