Niš

Autor
Niš Niš

Ovaj treći grad po veličini u Srbiji jedan je od najstarijih evropskih gradova o čemu svedoče brojna arheološka nalazišta u okolini. Od davnina se nalazio na raskrsnici puteva koji spajaju Evropu sa Bliskim Istokom i na neki način predstavlja „kapiju istoka i zapada“.

U rodnom mestu cara Konstantina možete pronaći tragove rimskog perioda, dok šetajući kroz njegove ulice možete osetiti duh orijenta.

Ali ovaj grad nije samo istorijski centar, on je i centar balkanske muzike. Ne propustite priliku da poslušate i upoznate Šabana Bajramovića, kralja svetske ciganske muzike.Niš je moderan i užurban grad, koji polako prati savremene svetske tokove. To je grad u razvoju sa brojnim modernim građevinama, ali nemojte se iznenaditi ako zađete u neku romsku četvrt i steknete sasvim drugačiji utisak. Upravo je ta različitost ono što čini ovaj grad zanimljivim.

To je mesto gde možete uživati u dobroj hrani i piću, sresti interesantne i druželjubive ljude, i na kraju do jutarnjih časova uživati u kafanskom noćnom životu.

Share on: Post on Facebook Facebook
Twitter Twitter
  • Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
  • Verzija za štampu Verzija za štampu
  • Samo tekst Samo tekst

Tagged as:

Nis

Oceni članak

0

Newsletter