Polazna | Srpski | Destinacije | Regije i gradovi | Zapadna Srbija | Sunčana reka, na Drini kod Loznice

Sunčana reka, na Drini kod Loznice

Autor
Sunčana reka, na Drini kod Loznice

Apartmansko naselje „Sunčana reka”, posvećeno čuvenom glumcu Robertu de Niru koji je, kao mlad, kampovao na obali Drine, pravo je mesto za odmor. Sportsko – rekreativni kompleks Sunčana reka nalazi se na desnoj obali reke Drine, između planine Gučevo (Republika Srbija) i Majevice (Republika Srpska), u Gornjoj Koviljači, u blizini Loznice.

Oni koji ovde jednom dođu, vraćaju se zbog sportsko-turističkih sadržaja, zdrave hrane, šetnji obalom Drine ili čistog vazduha. Pravo je uživanje u pogledu na livade po kojima pasu i jure konji.

„Sunčanu reku" čine: kućice za smeštaj gostiju, Nacionalna kuća, letnja bašta, sportski tereni: fudbal, odbojka, košarka, tenis, ergela, parking...

U okviru kompleksa je i Šotrina plaža, mesto na kojem je, uz druge kadrove, snimana i špica za popularnu seriju „Greh njene majke”. Poznati reditelj Zdravko Šotra je počasni gost „Sunčane reke”.

U „Sunčanoj reci“ započnite jutro rekreacijom na poljani, ili laganim trčanjem i hodanjem obalom reke Drine. Isprobajte vožnju čamcima do Malog Zvornika ili se samo vozite po Drini, ili se oprobajte u školi jahanja, ili uživajte u druženju sa stanovnicima ovog kraja čija se domaćinstva nalaze nadomak apartmanskog naselja. Možete pešačiti po šumovitom Gučevu, planini od čijeg podnožja apartmansko naselje deli magistralni put. Upoznajte se sa podzemnim skloništem kralja Aleksandra u obližnjem Malom Zvorniku i saznajte zašto je ovde trebalo da bude ratni štab Srbije. Česti su izleti i do drevnog Đurđevog grada, gde ćete čuti legendu o prokletoj Jerini, kojoj se pripisuje podizanje Đurđevog, starog zvorničkog, ili grada proklete Jerine. Tu je i Banja Koviljača sa svojim prirodnim lekovima, sumpornim mineralnim vodama i lekovitim blatom.     

Sunčana reka, površine 4 hektara, udaljena je tri kilometra od Banje Koviljače, 10 km od Loznice, 140 kilometara od Beograda i približno toliko  od Novog Sada.

 

Za smeštaj u Sunčanoj reci, pogledajte ovde.

Share on: Post on Facebook Facebook
Twitter Twitter
  • Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
  • Verzija za štampu Verzija za štampu
  • Samo tekst Samo tekst

Tagged as:

Zapadna Srbija

Oceni članak

5.00

Newsletter