Zlatibor

Autor
Zlatibor Zlatibor

Zlatibor, planina izuzetne lepote, prijatne klime, prostranih proplanaka, bujnih pašnjaka i prošarana planinskim borovima po kojima je dobila ime, nalazi se u Zapadnoj Srbiji na oko 230 km od Beograda, i 300 km od Novog Sada.

Preko Zlatibora prolazi magistrala koja od Beograda vodi ka primorju. Zlatibor predstavlja jednu od najposećenijih planina u Srbiji. Gostima pruža velike mogućnost za aktivan odmor, kao što su jahanje, vožnja biciklima, pešačenje, kao i rekreacija u brojnim sportskim objektima.
 
Zlatiborsku visoravan čija je nadmorska visina oko 1000 m, okružuju planinski venci: Tornik (1496m), Čigota (1422m), Kobilja glava (1178m), Gradina (1177m) i drugi. 
 
Zlatibor poseduje idealne uslove za bavljenje seoskim turizmom. Sva ta prelepa priroda, zdrava hrana, kao i ljubazni zlatiborski domaćini učiniće vaš boravak na ovoj planini nezaboravnim.
 
Boravak na Zlatiboru povoljno utiče na poboljšanje krvne slike, pre svega na porast procenta hemoglobina u krvi i povećanje broja crvenih krvnih zrnaca.Na osnovu toga Zlatibor je proglašen terapijskim područjem za akutna i hronična oboljenja respiratornih organa, štitatste žlezde i anemije svih oblika. Boravak na Zlatiboru preporučuje se i rekovalescentima nakon prelezanih infektivnih bolesti i hirurških intervencija.
Zbog svega ovoga Zlatibor je najpovoljnija destinacija za porodice sa decom.

Smeštajni kapaciteti Zlatibora, naše najposećenije planine, zadovoljavaju potrebe svih vidova turizma od seoskog, kongresnog, sportskog i zdravstvenog turizma. Hoteli, apartmani i privatan smeštaj Zlatibora gostima pruža sve što im je potrebno da se osećaju prijatno, i da se što bolje odmore.

Hotel Palisad, najveći hotel na Zlatiboru, pružiće vam prijatan boravak i idealne uslove za sportske pripeme, rekreaciju, kongrese i realizaciju raznovrsnih edukativnih programa. Ukoliko tražite nov, moderan objelat, u skladu sa Evropskim standardima, preporučujemo vam Novakov Dvor, mesto koje će zadovoljiti sve vaše zahteve. Domaći ambijent i mir u hotelu President je pravi izbor za sve one koji žele da pobegnu od svakodnevnice i brzog života u jedan sasvim drugi ambijent. Mona je hotel visoke kategorije, sa komfornim sobama, wellness centrom koje će vam pružiti pravu relaksaciju. Smeštaj možete naći i u Vili Stakić, koja, pored kvalitetnog smeštaja nudi i besplatne medicinske usluge, štampu, profesionalnog masera, kao i specijalni popust u salu lepote. Ukoliko imate veliku poriodicu, puno prijatelja, apartman Villina je pravi izbor za vas. Nalazi se unutar privatne kuće , na mirnomi tihom mestu. Vila Romantika i Vila Pina su moderne planinske kuće u kojima se možete opustiti i zaboraviti na urbani gradski život . Luksuzne vila Leka i vila Mina su smeštene u prelepom, prirodnom okruženju uz sve potrebne uslove za idealan  odmor  i relaksaciju. Ako tražite objekat koji je pogodan za sportski turizam, prezentacije firmi, mini seminare, preporučujemo vam vilu Peđa. Žunić je objekat prve kategorije, sa restoranom domaće kuhinje i salom za predavanja, zbog čega je pogodan za organizovanje seminara. Konačište Tomba je autentično mesto, koje vam pruža mogućnost uživanja na samoj obali zlatiborskog jezera.

Share on: Post on Facebook Facebook
Twitter Twitter
  • Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
  • Verzija za štampu Verzija za štampu
  • Samo tekst Samo tekst

Tagged as:

Zlatibor, Zapadna Srbija

Oceni članak

0

Newsletter