Brezovica

Autor
Brezovica Brezovica

Brezovica je poznati turistički centar smešten na Šar planini na jugu Srbije. Ovo je sportsko-rekreativni kompleks koji se nalazi na visini od 900 do 2500 metara. Ovaj visokoplaninski ambijent krase guste šume, prostrane livade i bogatstvo izvora i površinskih voda. Na najvišim delovima preovladava alpska klima, gde se sneg zadržava najveći deo godine.

Povoljni klimatski uslovi stvorili su dobru podlogu za razvitak zimskog turizma. Usled dužine trajanja snežnog pokrivača, nagiba i visinske razlike pojedinih staza, Brezovica izuzetna za upražnjavanje alpskog skijanja. Kvalitetna struktura snega čini staze sigurnim i veoma brzim. Brezovica je nekada bila domaćin mnogih nacionalnih i međunarodnih takmičenja u raznim sportovima na snegu, kao i popularni centar za pripreme sportista. Danas ovo mesto čeka da bude obnovljeno i potrebno je mnogo uložiti da bi povratilo stari sjaj.

Posetu Brezovici preporučujemo i tokom letnje sezone, zbog bliskog dodira sa netaknutom prirodom koju možete upoznati kroz individualne šetnje, rekreaciju i pri obilascima kulturno-istorijskih spomenika ovog kraja.

Share on: Post on Facebook Facebook
Twitter Twitter
  • Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
  • Verzija za štampu Verzija za štampu
  • Samo tekst Samo tekst

Tagged as:

Brezovica, ski centar, Kosovo i Metohija

Oceni članak

0

Newsletter