Lukovska banja

Autor
Lukovska banja Lukovska banja

Lukovska banja se nalazi na istočnim padinama Kopaonika, udaljena 101 km od Niša i 297 km od Beograda. Banja se nalazi na 681 m nadmorske visine što je ujedno čini najvišom banjom u Srbiji. Ima 37 termomineralnih izvora sa temperturom vode od 35-69,5 C.

U banji se uspešno leče hronične upale, reuma, degenerativna oboljenja kičme (aritroza, spondiloza i deformativne spondilartroze, lumboišijadikus, pariartitis - sindrom bolnog ramena), kao i povrede na koštano-zglobnom sistemu.

Lukovska banja je značajan balneološki i klimatski centar zdravstvenog turizma i posluje u sastavu A.D. "Planinka" iz Kuršumlije u čijem sastavu se nalazi hotel "Kopaonik" sa restoranom i medicinsko-terapeutskim delom, sa lekarskom ordinacijom, odeljenjem za hidroterapiju, elektro terapiju, blatnu terapiju i ručnu masažu kao i zatvoren bazen sa lekovitom vodom za rekreaciju i rehabilitaciju. U sastavu hotela je i depadans "Mladost", kao i novo banjsko kupatilo "Šljivak" i uređeni banjski izvor u Gornjoj banji. Oni koji dođu sigurno će se odmoriti i oporaviti, bilo da koriste lekovitost vode, bilo da krenu u pešačku avanturu kroz šume Kopaonika do sela Štava i crkve Svete Mine ili crkve Svetog Đorđa ili krenu stazama zdravlja. Nezaobilazan lokalitet za posetu je svakako Đavolja varoš, "okamenjeni svatovi" koji gordo stoje i prkose vremenu.

Rezervišite smeštaj u Lukovskoj banji. Hoteli u Lukovskoj banji nude usluge visokog kvaliteta, kako za oporavak tako i za odmor i relaksaciju.

Share on: Post on Facebook Facebook
Twitter Twitter
  • Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
  • Verzija za štampu Verzija za štampu
  • Samo tekst Samo tekst

Tagged as:

Đavolja varoš, Južna Srbija, banje, Lukovska banja

Oceni članak

0

Newsletter