Beograd

Autor
Knez Mihajlova ulica Knez Mihajlova ulica

Beograd je proglašen od Evropske unije za grad budućnosti jugoistočne Evrope, a može se i reći da je grad prošlosti jer je naseljen već 7 milenijuma! Jedinstven je po nonšalantnoj atmosferi i mešavini arhitektura, kulturnog nasleđa, naroda. Beograd je uvek u pokretu, danju i noću, a hedonizam je prisutan u svim aspektima života.

Jedini je glavni grad Evrope na dve velike reke, pa je veliki broj restorana, kafića i klubova na splavovima odličan način da uživate u Beogradu sa voda, danju i noću, sedam dana u nedelji! Jednostavno Beograd je neponovljiv. Kao glavni grad ima tradiciju dugu 600 godina. Beograd je grad brojnih kulturnih dogadjanja poput koncerta, pozorišnih predstava, Beograd je i grad galerija, muzej, sporta.

Posebnu draž  Beogradu daje noćni život do jutarnjih sati. Brojni nacionalni i internacionalni restorani, splavovi kao i brod restorani svetskog ranga pružiče vam nezaboravno iskustvo. Posebne lepote je Skadarlija boemska četvrt, Beogradski Montmartre. U ambijentu orijentalne četvrti možete uživati u tradicionalnoj srpskoj kuhinji, odsvirane romantičnim zvukom violine ili uz zvuke tradicionalnog folk benda. Činjenica da je Beograd je uvek bio jedan od najbezbednijih glavnih gradova Evrope vam omogućava da se slobodno krećete po gradu danonoćno.

Beograd se nalazi na raskrsnici puteva izmedju Istočne i Zapadne Evrope, na ušću Save u Dunav. Ne postoji slično mesto na svetu gde su tako prirodno spojeni orijentalna strastvenost i evropska gospodstvenost. Stalno na putu ratnih pohoda sa Istoka na Zapad, i obratno. Beograd je grad sa najviše bitaka na svetu- 115 i grad koji je najviše puta uništavan i obnavljan po navodima Britanske enciklopedije gradova. Bezbroj puta rušen i podizan, Beograd nema stilski kontinuitet i eleganciju sličnu evropskim metropolama, ali zato će turisti koji traže dobar provod, obilne porcije domaćih i internacionalnih specijaliteta sigurno biti zadovoljni onim što će naći u ovom gradu koji ne spava.

Singidunum - današnji Beograd - naseljen već 7.000 godina. Rimska vojna baza od I veka koju su formirali pošto su isterali Kelte sa ovih prostora. Na strateški izuzetno bitnom mestu pa nije ni čudo što je grad sa najviše bitaka na svetu 115!
 

Beogradska tvrđava - gradi se već 2 milenijuma! - „Vrata ratova”, među najvećim i najlepšim tvrđavama Evrope i sveta.  

Beograd hoteli - rezervišite hotel u Beogradu online!

Visit Serbia rezervacioni sistem vam predstavlja kvalitetne hotele, apartmane ili pansione u Beogradu.  Napravite rezervaciju putem Visit Serbia rezervacionog sistema. Dobićete momentalnu potvrdu rezervacije a usluge smeštaja ćete platiti na recepciji. Garantovano najpovoljnije cene!

Dobrodošli u Beograd!

PRONAĐITE SMEŠTAJ U BEOGRADU >>>

Share on: Post on Facebook Facebook
Twitter Twitter
  • Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
  • Verzija za štampu Verzija za štampu
  • Samo tekst Samo tekst

Tagged as:

Skadarlija, Beograd, Hoteli u Beogradu

Oceni članak

0

Newsletter