Polazna | Srpski | Destinacije | Regije i gradovi | Beograd | Zabava u Beogradu

Zabava u Beogradu

Autor
Zabava u Beogradu

Čuveni američki magazin za muškarce „AskMen” na top listi gradova koje ne smete propustiti u 2008. godini navodi i Beograd, kao novi svetski glavni grad zabave sa festivalima na kojima se okupljaju turisti iz cele Evrope, a Britanski dnevnik „Guardian” je uvrstio Beograd na top listu alternativnih odmora, kao destinaciju sa raznovrsnim noćnim životom koja je idealna za kraći odmor.

Skadarlija, stara boemska četvrt Beograda koja datira još iz perioda kraja XIX i početka XX veka.. Nekada je to bilo mesto gde su čuvene kafane bile mesto sastanka značajnih ljudi sa kulturne scene tog doba. Zbog jedinstvene, vesele i energične umetničke atmosphere Skadarliju su često poredili sa Montmartre u Parizu
Danas je SkTriadarlija turistička atrakcija u kojoj se nalazi širok izbor dobro poznatih restorana kao što su Tri šešira, Zlatni bokal i Dva bela goluba, galerije, antikvarnice i prodavnice suvenira.

Ada ciganlija – je najveće i najlepša izletište u Beogradu sa uredjenim plažama i sportskim terenima Ada Ciganlija takodje predstavlja kulturni i zabavni centar Beograda, posebno tokom letnje sezono kada se ovde organizuju različite manifestacije u kojima učestvuju poznati pisci, glumci, pevači isl.

Riblji restorani: Ukoliko volite ribu imate mogućnost da ručate ili večerate u nekom od čuvenih Beogradskih ribljih restorana kao što su : Reka, Karibi, Klub Redecki, Kod kapetana i mnogi drugi.

Klubovi: Ukoliko volitenoćni život možete posetiti neki od čuvenih beogradskih noćnih klubova kao Underground, Baltazar, Del Mar, Hua Hua i mnogi drugi. Ukoliko ipak volite zabavu pored reke pravo mesto za vas su noćni klubovi na splavovima kao Blaywatch, Free Stayler, Sound i dr. „Guardian” je uvrstio Beograd u top mesta na kojima možete da čujete svetsku muziku u autentičnom ambijentu!

Share on: Post on Facebook Facebook
Twitter Twitter
  • Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
  • Verzija za štampu Verzija za štampu
  • Samo tekst Samo tekst

Tagged as:

Ada ciganlija, Skadarlija, Beograd, Klubovi u Beogradu

Oceni članak

0

Newsletter