Polazna | Srpski | Destinacije | Etno sela Srbije | Etno selo Moravski konaci

Etno selo Moravski konaci

Autor
Etno selo Moravski konaci

U samom srcu Srbije, 1 kilometar od autoputa i Velike Plane nalazi se skriveni kutak za odmor - etno selo Moravski konaci. Konaci dočaravaju ambijent starog srpskog sela sa kraja 19. veka, a čine ga crkva brvnara, vajati stari više od 200 godine, vodenice, jezero sa 9 ostrva i 11 mostova...

U ovom prelepom etno selu videćete autohtone stare kuće, iz napuštenih srpskih sela, u kojima možete i prenoćiti. Njihov enterijer je, pak, prilagođen savremenom stilu života.

Probajte lokalne specijalitete u restoranu domaće kuhinje koji je izgrađen od drveta, stakla i kamena, a nalazi se na sredini etno sela. Poslužiće vas konobari odeveni u narodne nošnje i u opancima! Restoran je okružen jezerom na kojem se nalazi 9 ostrva međusobno povezanih drvenim mostićima, sa malim stepenicama koje vode do same obale jezera. Prošetajte do ostrva na kojem se nalazi svojevrstan izložbeni prostor starog nameštaja i pokućstva, kao i do onog na kojem se služe domaći slatkiši i gde se kafa melje ručno.

    

Za poseban užitak preporučujemo plovidbu jezerom u drvenim čamcima! Za one željne šetnje po prirodi napravljena je i šetačka kamena staza sa klupama za odmor duž obale jezera. Dozvoljen je i sportski ribolov na soma, amura i šarana. 

U kompleksu Moravski konaci od 4.5 ha postoji i sportsko - rekreativni deo sa otvorenim bazenima (za odrasle, za malu decu - dubine 0.5 m, za veću decu - dubine 1.2 m).

Za najmlađe goste etno sela Moravski konaci osmišljen je zološki vrt u obližnjoj šumici. 

Zanimljiva mesta u okolini: Radovanjski Lug (mesto stradanja Karađorđa), selo Visevac (mesto rođenja Karađorđa), manastir Koporin, manastir Pokajnica, Orašje, Smederevska Palanka, izvor mineralne vode Kiseljak.

Share on: Post on Facebook Facebook
Twitter Twitter
  • Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
  • Verzija za štampu Verzija za štampu
  • Samo tekst Samo tekst

Tagged as:

etno selo, Moravski konaci

Oceni članak

0

Newsletter