Polazna | Srpski | Destinacije | Banje Srbije | Bukovička banja

Bukovička banja

Autor
Bukovička banja Bukovička banja

Bukovička banja je smeštena u samom centru Aranđelovca, i svoje prve goste prima 1836. godine. Banja je i u prošlosti bila veoma cenjena, pa je voda zbog svoje lekovitosti dopremana i na dvor kneza Miloša Obrenovića. Bukovička banja je zbog vode sa izvora Đulara i Talpara svrstana u red najpoznatijih evropskih i svetskih alkalno-ugljenih kiselih voda. Njene izvore koristio je i Dositej Obradović još pre nastanka banje.

Danas se u banji primenjuju najsavremenije terapeutske metode, a lekovita voda se koristi za lečenje oboljenja gastrointestinalnog trakta, kao i respiratornog i lokomotornog sistema. Jedina je ustanova u Srbiji specijalizovana za produženo lečenje, edukaciju i rehabilitaciju dece koja boluju od dijabetesa. Bukovička mineralna voda "Knjaz Miloš" spada u red najpozntijih evropskih i svetskih alkalno-ugljeno kiselih voda, sa blagotvornim i osvežavajućim dejstvom na čovekov organizam.

Sama ustanova se nalazi u centru parka koji se prostire na 22ha površine i sa svojim uređenim stazama, fontanom i klupama za odmor predstavlja idealno mesto za odmor kako korisnika Specijalne bolnice tako i drugih posetilaca Aranđelovca. Za aktivnije posetioce, u parku postoji staza za trčanje i mini teretana na otvorenom, a tokom leta mežete uživati u bogatom kulturno-umetničkom programu na otvorenoj sceni u parku. 

Možete se uputiti u istraživanje grada, obići pećinu Risovaču, ili otići na izlete u obližnju Topolu i Orašac

Smeštaj u Bukovičkoj banji je raznovrstan i zadovoljava sve potrebe savremenog čoveka. Visit Serbia rezervacioni sistem vam omogućava  da rezervišete smeštaj odmah, brzo, lako i sigurno.


Share on: Post on Facebook Facebook
Twitter Twitter
  • Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
  • Verzija za štampu Verzija za štampu
  • Samo tekst Samo tekst

Tagged as:

Sumadija, banje, Bukovička banja

Oceni članak

0

Newsletter