Polazna | Srpski | Destinacije | Za letnje avanture, hajdemo na planine!

Za letnje avanture, hajdemo na planine!

Autor
Za letnje avanture, hajdemo na planine!

Ukoliko se odlučite da vrele letnje dane provedete na nekoj od planina Srbije, možete se opredeliti za prava adrenalinska uzbuđenja, pešačke ture, planinski biciklizam, panoramsku vožnju žičarom ili jednostavno uživanje u prelepoj prirodi planinskih centara Zlatibora, Kopaonika, Stare planine.

Karta za panoramsku vožnja žičarom u planinskim centrima u letnjoj sezoni koštaće 340 dinara za odrasle, za decu 310 dinara, dok je cena iznajmljivanja bicikla na jedan dan 600 dinara. Letnja sezona u ski centrima Srbije: Zlatiboru, Kopaoniku i Staroj planini počinje 15. juna. Moguće je kupiti porodični paket (najmanje jedna odrasla osoba i jedno dete) pri čemu dobijate popust od 30% u svim centrima, a ukoliko imate ISAC i EURO studentsku karticu za vas važi popust od 10% tokom cele sezone.

Pridružite se i vi hiljadama onih koji posećuju naše najlepše planine leti i izaberite nešto od brojnih sadržaja koji odgovaraju vašim željama. VisitSerbia vam predstavlja šta vas sve zabavno čeka na i u blizini planinskih centara Srbije!

Kopaonik:

Na Kopaoniku se možete voziti žičarom „Pančićev vrh“, koja se nalazi na jednom od najlepših staza ove planine. Žičarom stižete na jedan od najviših vrhova gde vas čeka fantastičan pogled na 2017 metara nadmorske visine. 2012. je na Kopaoniku sagrađen i bike park, prvi takve vrste kod nas, namenjen aktivnom odmooru tokom leta. Bike park sadrži tri staze za spust dužine 5 kilometara, a prilagođene su i početnicima i profesionalcima. Ukoliko nemate sopstvene, na polazu žičare Pančićev vrh moguće je rentirati bicikle, koji se potom prevoze žičarom na koju su postavljeni specijalni nosači za prevoz bicikala. Pešačenje je uvek dobar način da budete u potpunom saglasju sa prirodom, a šetnja kroz Nacionalni park Kopaonik pravi je način za to. 

Pogledajte naše predloge za smeštaj na Kopaoniku.

   

Stara planina

Na Staroj planini, uživajte u panoramskoj vožnji gondolom. Na ovaj način sagledajte lepote planine koja je još uvek neistražena. Pešačite po njoj, radi posebnog doživljaja. Staze koje su predviđene za pešačenje su: Planinarski dom - Midžor, staza Babin zub, šest staza Ćuštica, Ravno Bučje - prevoj Sveti Nikola. Planinski biciklizam namenjen je onim spremnijim, odvažnijim jer je vožnja spefičnim predelima pravi izazov! Kroz strmine, padine i šume, kraj reka Stare planine, čeka vas izlet u divlju, prelepu prirodu. Kroz ove predele nestvarne lepote vodimo vas u kombinovanoj pešačkoj i biciklističkoj turi! A ukoliko ste zainteresovani za pravi adrenalinski doživljaj, paraglajding na ovoj planini, sa ustanovljenih startnih mesta, može biti odličan izbor za vas.

   

Zlatibor, Tornik

Panoramska vožnja šestosednom žičarom čini da se Zlatibor vidi i doživi na drugačiji način. Pogled se pruža na sve četiri strane sveta, a sa vrha Tornika se vidi Durmitor, Jahorina, Tara, Ribničko jezero, vrhovi Čigota i Murtenica, sela Jablanica, Dobroselica, Semegnjevo ... Moguće je rentirati bicikl sa podnožja Tornika čiji prevoz je omogućen žičarom sa specijalnim nosačima. Upustite se potom u avanturu kroz cross country biciklizam! Niz dečju stazu, isporobajte vožnju skuterom i kartingom. Zlatibor je poznat po svojim prirodnim lepotama i čistim vazduhom, stoga se možete opredeliti i za pešačenje planinom koja je poznata kao vazdušna banja joda! Još jedna aktivnost koja može biti pogodna za porodično uživanje jeste tjubing staza namenjena letnjem sankanju - uzbudljiv spust na gumama koje se kreću po specijalnoj podlozi.

Na Zlatiboru postoji odličan izbor hotela, apartmana i vila koje možete rezervisati preko VisitSerbia rezervacionog sistema.

   

Share on: Post on Facebook Facebook
Twitter Twitter
  • Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
  • Verzija za štampu Verzija za štampu
  • Samo tekst Samo tekst

Tagged as:

Stara Planina, Zlatibor, Kopaonik, Smestaj na planini, Bike park Kopaonik, smestaj na Kopaoniku, smestaj na Zlatiboru, leto na planini

Oceni članak

4.00

Newsletter