Polazna | Srpski | Destinacije | Tri ski centra za zimsko uživanje!

Tri ski centra za zimsko uživanje!

Autor
Tri ski centra za zimsko uživanje!

Puštena je u rad staza Zmajevac u ski centru Tornik na Zlatiboru, u ski centru Kopaonik rade Ledenice, na Staroj Planini u funkciji je četvorosed Konjarnik, tako da svi ski centri od 9. januara rade punim kapacitetom. Iz Skijališta Srbije još dobrih vesti - napravljeni su različiti paketi sa popustima za ski paseve!

 

Porodična nedelja, od 20.1 - 27.1.2013. (za one koji žele da sa najbiližima provedu sedam dana u nekim od ski centara). Podrazumeva sedam dana u ski centrima Kopaonik, Zlatibor ili Stara Planina sa 15% popusta na sedmodnevne porodične pakete (samo za ski pasove koji počinju 20.1, a završavaju se 26.1, ili počinju 21.1,  a završavaju se 27. januara).  U istom vremenskom periodu, omogućen je i popust na usluge smeštaja, rentiranja ski opreme i ski škole (kod partnera u akciji).

Nedelja za parove 3.2 - 10.2.2013. (za parove koji žele zajedno da skijaju). Popust od 15% na kupovinu dve sedmodnevne ski karte (samo za ski pasove koji traju od 3 do 9.2 ili 4 - 10.2.). U istom vremenskom periodu moguće je dobiti i popust na usluge smeštaja, rentiranja ski opreme i ski škole.

Ženska nedelja 3.3 - 10.3.2013. (samo za žene!). Popust od 15% na sedmodnevne ski karte (samo za ski pasove koji traju od 3.3. do 9.3, ili od 4.3. do 10.3). U tom vremenskom periodu moguće je dobiti i popust kod partnera u akciji, na usluge smeštaja, rentiranja ski opreme i ski škole.

Skijaški centar Kopaonik je najveći ski centar u Srbiji. Prostire se na oko 62 km staza i ski puteva uređenih za alpsko i nordijsko skijanje. Staza „Malo Jezero“ osvetljena je i prilagođena za noćno skijanje.  Za najmlađe i one koji prave svoje prve skijaške korake, postoji prostor „ski vrtića“ sa pokretnom trakom i karusel koji olakšava da se ovlada osnovnim skijaškim veštinama. Sistemom za veštačko osneživanje pokriveno je 97% skijališta.

 

Staze su veoma dobro povezane sisitemom žičara i ski liftova, kapaciteta od preko 32.000 skijaša na sat. Žičara četvorodsed „Pančićev vrh“ tokom zimske sezone, ali i leti, prevozi i zainteresovane za panoramsko razgledanje centra. Pored staza za aslpsko i nordijsko skijanje, skijaški centar Kopaonik poseduje i stazu za slobodnu vožnju i uređen snow park.

Skijaški centar Stara Planina - gotovo pet meseci godišnje Stara Planina se nalazi pod snegom. Skijalište „Babin zub“ poseduje četvorosednu žičaru „Konjarnik“ sa pokretnom trakom za ukrcavanje skijaša, kapaciteta 1.400 skijaša na sat i „Sunčanu dolinu“ kapaciteta 1.200 skijaša na sat, kao i dečiji ski vrtić.

Na lokaciji „Jabučko ravnište“ nalazi se prva gondola u Srbiji. Osmosedna gondola prevozi skijaše od hotela u dalji sistem žičara i staza.

Skijaški centar Tornik (Zlatibor) - planinski centar sa najdužom tradicijom u Srbiji. Ski centar „Tornik“ nalazi se na nadmorskoj visini od 1100 - 1490 metara. Ukupan kapacitet skijališta je oko 5.400 skijaša na sat. Četiri staze - Čigota, Tornik, Ribnica i Zmajevac pokrivene su sistemom za veštačko osnaživanje.

Ski centar Tornik ima svoj parking.

Share on: Post on Facebook Facebook
Twitter Twitter
  • Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
  • Verzija za štampu Verzija za štampu
  • Samo tekst Samo tekst

Tagged as:

Stara Planina, Zlatibor, Kopaonik

Oceni članak

0

Newsletter