Polazna | Srpski | Aktuelno | Uređenje i renoviranje | Novine na Paliću, omiljenom izletištu za prvomajske praznike i tokom letnje sezone!

Novine na Paliću, omiljenom izletištu za prvomajske praznike i tokom letnje sezone!

Autor
Novine na Paliću, omiljenom izletištu za prvomajske praznike i tokom letnje sezone!

Palić, jedna od najposećenijih destinacija u Srbiji, koji je prve turiste ugostio kao banja još pre 167. godina, za ovu sezonu obogaćen je novim sadržajima: hotel Palić Resort, auto - kamp na Muškom štrandu, renoviran Ženski štrand, kongresni centar Velika terasa, kao i hotel Galeria u Subotici. Palić i Subotica sa svojim novim sadržajima spremni očekuju turiste za prvomajske praznike i letnju sezonu!

Novi kongresni centar „Velika terasa“ na Paliću napravljen je u istoimenom objektu, jednom od najznačajnijih zdanja na Paliću, izgrađenom u stilu secesije još davne 1912. godine. Tri sale kongresnog centra trebalo bi da doprinesu održavanju velikih domaćih i međunarodnih kongresa i seminara na Paliću i samim tim doprinesu povećanju broja turista. Auto kamp „Palić“ je odlična kamperska lokacija sa 10 000 kvadratnih metara i termalnim bazenima u svojoj blizini. Prostire se na lepo uređenom travnatom prostoru sa dosta hladovine. Novi hotel Palić Resort zavodljiv je spoj secesijskog nasleđa i moderne arhitekture. Nalazi se u samom srcu Palilća, a okružen je zelenilom stoletnog parka. Ženski štrand, drveni objekat na vodi iz 1912. godine, koji je skrivao kupačice od znatiželjnih pogleda, renoviran je. Danas je ovaj stogodišnjak prijatan kafe.

Uskoro se počinje sa izgradnjom kasete za odlaganje mulja u trećem sektoru jezera, što će doprineti očuvanju jezerskog biljnog i životinjskog sveta, kao bitnog preduslova za razvoj turizma. Od prethodne sezone, na jezeru radi prečistač otpadnih voda koji štetne materije prerađuje pre ispuštanja u jezero.

Veliki park na Paliću, gde se nalaze i svi novi sadržaji turističke ponude ovog jezera, postoji još od 1840. godine. U njemu se nalaze mnogobrojni spomenici secesije, a u blizini su vinski podrumi, restorani, hoteli, privatni smeštaj i sportski tereni. Park, izgrađen u engleskom stilu, se i dalje neguje.

Šarolikost arhitekture i zavodljivost boja specifičnost su gradnje i Palića i Subotice i ono što na prvi pogled očarava turiste! Hotel i kongresni centar Galleria u Subotici, doprinosi bogatstvu ponude. Wellness centar ovog hotela najveći je u Srbiji.

Tokom leta na Paliću i u Subotici vredi posetiti:

Maj: 1 - 5. Prvomajski uranak, na više lokacija, zabavni program

18. maj Noć muzeja na više lokacija u gradu

Jun: 1-2. (28 - 30. jun) Međunarodni susret Oldtimer vozila u Subotici u centru grada

6 - 8. jun Trenchtown, ove godine se sa prostora Palićke šume premešta na lokaciju pored jezera, u auto kamp

8 - 23. jun Etnofest, Palić i Subotica, više lokacija

Jul: 13 - 19. Festival evropskog filma, na Paliću i Subotici

Avgust: 22 -26. Internacionalni festival folklora, u centru grada u Subotici

Hotelska i apartmanska ponuda na Paliću svakim je danom sve bogatija i postoji odličan izbor kako ekskluzivnih hotela tako i vila tradicionalne gradnje.

Share on: Post on Facebook Facebook
Twitter Twitter
  • Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
  • Verzija za štampu Verzija za štampu
  • Samo tekst Samo tekst

Tagged as:

Nema tagova za ovaj članak

Oceni članak

0

Newsletter