Polazna | Srpski | Aktuelno | Uređenje i renoviranje | „Ćira“ spreman za letnju sezonu!

„Ćira“ spreman za letnju sezonu!

Autor
„Ćira“ spreman za letnju sezonu!

Za 13. april najavljen je početak ovogodišnje sezone na „Šarganskoj osmici". Muzejski voz „Nostalgija“ pušta se u rad, najavljeno je više polazaka, obogaćivanje smeštajnih kapaciteta, kao i vraćanje linije „Zlatibor ekspresa“ koja će goste prevoziti od Beograda do Zlatibora.

 

Do početka sezone trebalo bi da se završe smeštajni kapaciteti u stanicama Mokra Gora i Jatare. Ponuda smeštaja na Zlatiboru iako je prilično velika, biće obogaćena završavanjem smeštajnih kapaciteta koji su započeti pre tri godine kao investicija Železnica Srbije.

Plan ovog preduzeća jeste i da se objedini turistička ponuda na „Šarganskoj osmici“, kako bi se olakšala saradnja sa turistima, a oni bili u mogućnosti da na jednom mestu dobiju sve informacije, bilo da je reč o putovanju „Nostalgijom“, smeštaju ili ugostiteljskoj usluzi.

Radno vrema, letnja sezona: od 13. aprila do 31. oktobra

Voz „Nostalgija“ (od 13. aprila) - dva puta dnevno, u 10.30 i 13.30 sati (u slučaju većeg interesovanja i u 8 i 16.20 časova) na relaciji Mokra Gora - Šargan Vitasi.

Voz „Nostalgija“ (od 27. aprila)

april, maj i jun - samo subotom u 11.15 sati iz Mokre Gore, na relaciji Mokra Gora - Višegrad

jul, avgust – subotom i nedeljom u 11.15 sati iz Mokre Gore, na relaciji Mokra Gora - Višegrad

(po potrebi i češće)

Radno vreme, zimska sezona: od 25. decembra do 25. januara

Voz „Nostalgija“ - u 11.40 sati, na relaciji Mokra Gora - Jatare.

 

Voz Nostalgija saobraća jedinstvenom trasom uskog koloseka, koja gledana iz vazduha ima oblik broja osam, na relaciji Šargan Vitasi do Mokre Gore. Deo ove pruge je jedinstveno graditeljsko delo, kojim sada ponovo odjekuje klaparanje vagona, koji prevoze putnike na ukupnoj razdaljini od 15.440 metara. Na ovom proputovanju proći ćete kroz 22 tunela, više mostova i vijadukata i savladati visinsku razliku od 300 metara. Kapacitet voza „Nostalgija“ je 150 odraslih putnika, odnosno 200 dece, uzrasta od 6 do 14 godina.

„Šarganska osmica“ - od Kremana do Višegrada - duga je oko 50 kilometara, a dugoročna je namera da se trasa produži do Zlatibora, planine veoma popularne i posećene među turistima. Uskoro, u rad se vraća i vozna linija „Zlatibor ekspres“ koja će saobraćati na relaciji Beograd - Zlatibor.

 

 

 

Share on: Post on Facebook Facebook
Twitter Twitter
  • Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
  • Verzija za štampu Verzija za štampu
  • Samo tekst Samo tekst

Tagged as:

Mokra Gora, Zapadna Srbija

Oceni članak

0

Newsletter