Polazna | Srpski | Aktuelno | Ostalo | Svi aqua parkovi u Srbiji spremni za letnju sezonu!

Svi aqua parkovi u Srbiji spremni za letnju sezonu!

Autor
Aqua park, Petrolend Aqua park, Petrolend

Do sada je u Srbiji izgrađeno pet aqua parkova, tako da u kojem god delu zemlje da se nalazite čekaju vas aqua parkovi u Bačkom Petrovcu, Aranđelovcu, Jagodini, Soko banji i Petovcu na Mlavi. Neki od njih su obogaćeni novim sadržajima za 2013. a cene u većini se nisu značajnije menjale! Uz ove aqua parkove kao posebna letnja atrakcija nezaobilazni su i bazeni u Banji Junaković.

U Aquaparku Petroland u Bačkom Petrovcu, pre sezone 2013. vršile su se tehničke korekcije postojećih atrakcija, kako bi se posetioci još bolje osećali i kako bi bili bezbedniji, npr. vršila se nadogradnja bazena, koji su se ujedno premazavali specijalnim materijalima. Posađeno je oko 200 drveća, radi lepšeg izgleda i hlada. Postavljene su i nove mrežice za hlad. Kako za naš sajt kaže Anna Brtka, menadžer prodaje, novih atrakcija za ovu godinu nema, planirano je da se to uradi za sezonu 2014 (iako je to bio prvobitni plan).

Petrovački aquapark je otvoren 27. aprila. Tokom prošle sezone, kroz aquapark je prošlo 200.000 posetilaca iz 25 država, a u našoj akciji Godišnje turističko sumiranje, Petrolend je dobio posebno priznanje u kategoriji Novi turistički sadržaj, kao važan projekat iz oblasti turizma naše zemlje koji značajno doprinosi povećanju broja turista.

Ove godine sve posetioce očekuje pravi provod na površini od 8ha, na prostoru od više od 20 tobogana, uživanje u 6 bazena sa termalnom vodom, kao i mnoga iznenađenja tokom cele sezone. Akcija koja je trajala od 2. do 4. maja, a u kojoj se određeni procenat novčanih sredstava od ulaznica donirao fondu „Bitka za bebe“, će se ponoviti nekoliko puta u sezoni.  

Cene za ovu sezonu su promenjene u odnosu na prošlu i kreću se od 600 dinara (npr. ukoliko se kupi sezonska ulaznica) pa do 1490 dinara što je cena za odraslu osobu koja dolazi nedeljom. Cene su nešto niže ako dolazite posle 16.30, ukoliko platite za više ulazaka ili uzmete sezonsku kartu. Takođe postoje i porodične ulaznice koje su povoljnije nego kada bi se kupovale pojedinačne ulaznice za decu i odrasle. Kompletan cenovnik možete pogledati ovde.

Ždrelo - Mlavske terme  može se pohvaliti time da je jedini aqua park u Srbiji koji radi tokom cele godine. U okviru rekreativno-ugostiteljskog centra Ždrelo - Mlavske terme nalazi se aqua park sa dnevnim i noćnim kupanjem, hotel sa preko 50 soba, restoran srpske domaće kuhinje. Termomineralna voda koja se nalazi u bazenima RUC Ždrelo pomaže u lečenju psorijaze i drugih kožnih i reumatskih bolova, a ohlađena može da se pije i pomaže kod gastritisa.

Aquapark ima 6 bazena (2 zatvorena i 4 otvorena bazena). Radno vreme bazena je svakog radnog dana od 10 h do 22 h. Cena ulaznica za sada je 500 dinara, a za decu 200 dinara. Tobogani ne rade ponedeljkom i tada gosti imaju besplatne usluge wellness centra. Ostalim danima tobogani rade od 12 do 20 časova, a cena vožnje je 20 dinara za ceo dan. Kako smo saznali, cene će se do kraja meseca maja povećati!

Aquapark - Soko banja

Aquapark u Soko banji je za ovu sezonu obogaćen novim sadržajima. Dnevno će moći da primi i do 2.000 kupača. Izgrađen je wellness centar na površini od oko 2.000 kvadrata.  Wellness centar koristi termo-mineralne izvore temperature 39 stepeni.

U banji pripremaju i izuzetno bogat kulturni program, za goste i meštane, uz mnogobrojne tradicionalne manifestacije od „Zlatnih ruku“ (pripremanje tradicionalne narodne kuhinje) do „Prve harmonike“. Goste će u novom ruhu dočekati i uređene javne površine, trotoari, bolja rasveta, saobraćajna i turistička signalizacija.

Aqua park Jagodina

U Jagodinskom aqua parku je prošle godine, pred kraj sezone, napravljen novi dečiji bazen u okviru kojeg se nalazi gusarski brod i tobogan. Kako smo saznali od rukovodioca aqua parka Bojana Veljovića, cena ulaznica se neće menjati u odnosu na prošlu godinu kada je povećana na 500 dinara za odrasle i 300 dinara za decu do 12 godina, kada je reč o celodnevnoj ulaznici. Sezona u jagodinskom aqua parku će startovati početkom juna, svih ovih godina je bilo između 7. i 12. juna, pa se nadaju da će i ove godine biti tako. U sezoni 2012. za vreme najvrelijih dana je i po 6000 posetilaca prolazilo kroz ovaj aqua park, a prodato je više ulaznica nego 2011. godine.

Banja Junaković, Apatin

1. maja za posetioce su otvoreni termalni bazeni u banji Junaković, dok se olimpijski i bazen sa skakaonicama pune kasnije, obično u drugoj polovini juna, kada počinje letnji školski raspust. Cena ulaznica tokom sezone 2012. je bila 200 dinara vikendom i 150 dinara, a za sezonu 2013. po informacijama koje smo dobili u ovoj banji, neće preći cenu od 250 dinara po vikend karti i 200 dinara za radne dane.

Share on: Post on Facebook Facebook
Twitter Twitter
  • Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
  • Verzija za štampu Verzija za štampu
  • Samo tekst Samo tekst

Tagged as:

Aqua park

Oceni članak

0

Newsletter