Polazna | Srpski | Aktuelno | Ostalo | Dečiji letnji kampovi, 2013.

Dečiji letnji kampovi, 2013.

Autor
Dečiji letnji kampovi, 2013.

Letnji raspusti su idealno vreme da deca nauče nešto novo, nešto što nije isključivo vezano za školski program, a tiče se samo njihovih želja i afiniteta. Letnji kampovi su razni, u zavisnosti od toga šta dete voli, tako da su namenjeni zaljubljenicima u sport, muziku, kompjutere, strane jezike, prirodu. Svaki od kampova nastoji da razvije ono najboje u detetu i da kroz igru dete nauči određene veštine. Mi vam predstavljamo letnje kampove za decu u 2013. godini!


Sport:

Tokom jula i avgusta 2013. godine održava se tenis kamp „No Limits“ na Kopaoniku, sa višečasovnim treninzima tenisa, gde uz fizičku aktivnost deca stigu sportske navike i razvijaju takmičarski duh kroz zabavu. Poboljšanje motornih sposobnosti, kordinacije, povećanje aerobnog praga i kondicije zainteresovanih, osnovni je cilj tenis kampa No limits. Prva smena počinje 11. jula.

Teniski kamp Jelene Genčić koja je bila prvi trener Novaka Đokovića održava dva puta godišnje, u julu i decembru. Teniski letnji kamp u Lukovskoj banji počinje 1. jula. Deca su podeljena u grupe od po 3-4 polaznika i svaka grupa ima svog trenera. Poslednjeg dana teniskog kampa održava se turnir i dodeljuju se medalje i pehari najuspešnijim polaznicima.

Rukometni kamp u Lukovskoj banji traje od 24.6 - 1.7, a polaznici su najtalentovaniji mladi rukometaši. Kampom rukovode vrhunski stručnjaci i treneri rukometnog sporta.

Kamp fudbalskog kluba Partizan, organizuje se na terenima Spotskog centra Teleoptik u Zemunu.

Letnji kamp biće održan u dva termina, od 16. do 22. juna i od 23. do 29. juna, a moći će da se prijave dečaci godišta od 2001. do 2005. Osim rada sa trenerima Partizana u omladinskoj školi, svi polaznici imaće priliku da jedan dan provedu sa prvotimcima crno-belih, a obići će i stadion u Humskoj, kao i trofejnu salu.

Kamp fudbalskog kluba Zvezda na Zlatiboru počinje 17. juna (sledeće smene su od 24. juna i 1. jula), a okuplja decu rođenu od 1997. do 2005. godine. Istovremeno se organizuje i fudbalski kamp za devojčice. Kamp na Jahorini biće održan od 1. do 15. Jula.

Fudbalski klub Bubamara organizuje fudbalski kamp na Mirovcu na Tari (26.06 - 02.07), za decu od 6 do 14 godina. Pored organizovanog prevoza, treninga (dva puta dnevno) i smeštaja na bazi punog pansiona obezbedjena je i zdravstvena zaštita kao i veliki broj zanimljivih sadržaja prilagodjenih deci tog uzrasta.

Košarkaški kamp KK Crvena zvezda na Zlatiboru, za decu od 9 do 18 godina organizuje se od 16.6 - 14.7.  Tokom kampa, vrhunski košarkaški treneri će sprovoditi posebne programe osmišljene tako da pomognu mladim igračima da unaprede svoje košarkaške veštine. U ovom kampu decu očekuju intenzivni i zabavni treninzi, gde će razviti poštovanje prema fer igri i bolje razumevanje timskog rada i odgovornosti.

Košarkaški kamp Maximacamp na Zlatiboru ističe se svojim specijalizovanim programima za bekove i centre. Program koji se održava od 28.6. – 27.8. obuhvata sve aspekte igre, a naročita pažnja se posvećuje detaljima.

Galebov letnji tekvondo kamp u Vrnjačkoj banji, međunarodni je kamp u kojem su trenirali najbolji takmičari iz 20 zemalja. Program treninga na kampu prave Dragan Jović, najuspešniji trener u 2012, Sejed Kalife i Reza Imanzade, istaknutim stručnjacima u sportu i tekvondou iz Irana. Kamp se održava od 3 - 10. avgusta.

Letnji kamp Pobednika na Javoru, od 19.8 - 29.8. u planiskom selu Kušići namenjen je članovima kluba starijim od 7 godina. Uz sportske i rekreativne treninge, organizuju se i raznovrsni izleti (kulturne znamenitosti, vožnja čamcem...)


Strani jezici:

Berlitz letnji kamp na Adi Ciganliji predstavlja intenzivno učenje engleskog jezika za decu od 7 do 12 godina. Cilj kampa je da obogati govor i unapredi veštinu slušanja engeskog jezika kroz niz zabavnih aktivnosti koje stimulisu deciju kreativnost (pevanje pesama, igranje grupnih igara, kreativne radionice, tematski izleti, pozorišni komadi). Kamp počine 1. jula.

Kamp engleskog jezika škole New english school na Zlatiboru, koncipiran je u više klubova koji su organizovani po afinitetu kampera. Klubovi su u trajanju od 60 minuta i čine ih muzički klub, dramski, novinarski, filmski i klub britansko-srpske kulture. Prva smena je od 30. juna do 8. jula, druga od 8. jula do 16. jula.

Letnji kamp stranih jezika na Testeri na Fruškoj gori spoj je jedinstvenog programa nastave i vannastavnih aktivnosti koje uključuju čitav niz igara i zanimljivih avantura kroz koje će deca imati priliku da koriste engleski, španski, italijanski i nemački jezik u svakom momentu. Veliki deo časova osmišljen je po principu rada na projektima čiji je cilj da kroz njih nauče nešto novo i drugačije od gradiva koje uče tokom godine. Termini održavanja su 14.6 - 21.6. i 28.6 - 5.7.

Školu engleskog jezika Fair play na Kopaoniku odlikuju predavači kojima je engleski jezik maternji. Tematske i aktivnosti usmerene ka učenju jezika kroz zabavu sastavni su deo ove škole koja počinje 7. a traje do 16. jula (druga smena od 17 - 26. jula)

Kopaonik English Summer kamp je namenjen deci uzrasta od 8 do 16 godina. U ovom kampu polaznici provode jako malo vremena u svojim sobama i uvek su angažovani u učenju ili učestvovanju u aktivnostima koje podstiču učenje i razumevanje engleskog jezika. Kamp se održava u dva termina od po 10 dana (7. do 16. i 17. do 26. jula)


Muzika:

Studio „Bravissimo” organizuje muzički kamp u Feketiću (udaljen od Novog Sada 45 km). Za vreme boravka u letnjem muzičkom kampu polaznici će imati mogućnost da uz časove instrumenta, spoznaju radost zajedničkog muziciranja kroz kamernu muziku i hor. Uz muzičke bojanke i knjige učiće o kompozitorima i instrumentima, a saznaće i interesantne anegdote iz života poznatih muzičara.


Infomatički kampovi:

Kompjuterski kamp Komp Kamp ove godine se održava u Gložanima. Moto kampa je: Ne igrajte samo igrice, pravite ih! Deca se upućuju na to da provedeno vreme ispred računara ima pravu svrhu. Oni programiraju svoje igrice, sa svojim herojima ili dizajniraju svoje prve web strane. Prave animacije, snimaju i montiraju filmove.


Psihološki kampovi 

Dečiji kamp razvojnih veština na Testeri na Fruškoj gori, nastoji da deca unaprede veštine komunikacije sa vršnjacima i autoritetom (nastavnicima, roditeljima), uče snalaženje u konfliktnim situacijama, prepoznaju značaj međusobne saradnje, tolerancije i timskog rada, razvija osećaj za potrebe drugih ljudi...


Ekološki kampovi

Eco letnji kamp na Tari, okrenut je ka edukaciji i buđenju svesti među mladima. Tokom sedmodnevnog kampa planirani su pešačke ekspedicije, izleti i nastava u prirodi, koju će predvoditi edukatori, koji su inače nastavnici biologije i voditelji eko sekcija u školama gde rade.

Share on: Post on Facebook Facebook
Twitter Twitter
  • Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
  • Verzija za štampu Verzija za štampu
  • Samo tekst Samo tekst

Tagged as:

Nema tagova za ovaj članak

Oceni članak

4.00

Newsletter