Polazna | Srpski | Aktuelno | Godišnje Turističko Sumiranje | Dobitnici priznanja u akciji Godišnje turističko sumiranje 2012!

Dobitnici priznanja u akciji Godišnje turističko sumiranje 2012!

Autor
Dobitnici priznanja u akciji Godišnje turističko sumiranje 2012!

U velikoj akciji portala VisitSerbia.org, koja je trajala od 7. januara, a završena svečanom dodelom priznanja na Beogradskom sajmu turizma, turistički radnici koji se bave receptivnim turizmom u Srbiji, dodelili su ukupno 14 priznanja najznačajnijim projektima realizovanim u 2012. godini.

U različitim kategorijama dodeljena su priznanja onima koji su od članova komisije dobili najviše glasova:

Priznanja za Novi turistički sadržaj u 2012. godini dobili su Aqua park Petrolend iz Bačkog Petrovca i Hotel Premier Aqua iz Banje Vrdnik. 

U kategoriji Novi sjaj nagradjena je Nova stalna izložbena postavka na arheološkom nalazištu Belo Brdo u Vinči kao i rekonstrukcija kompleksa Bedem i kula mortilja u Novom Pazaru.

U kategoriji Tehnoloških inovacija priznanje je uručeno hotelu Royal Spa u Banji Koviljači za uvodjenje geotermalne energije i Android aplikaciji Srbija za mlade.

U kategoriji Kreiranja novih turističkih proizvoda priznanja su uručena za projekat iBikeBelgrade i Čarobno selo u opštini Mionica.

Priznanja su takodje dodeljena i za projekat Discover south-east Serbia, turistički portal koji predstavlja turističku ponudu Jugoistočne Srbije kao i Zeleni pasoš Srbija - edukativni pasoš namenjen turistima kroz koji se promoviše održivi turizam (kategorija Ostalo)

Za ove projekte je ocenjeno da će imati najveći uticaj na povećanje turista na destinaciji kao i da podržavaju principe održivog turizma.

Specijalna priznanja su dodeljena za doprinos razvoju turizmu kroz donatorstvo za etno salaš Balažević u Tavankutu kao i  uredjenje centralnog parka u Sjenici koji su privatne donacije i lep primer kako se na najlepši način može pomoći razvoj određene sredine. Specijalno priznanje otišlo je i za Srpsku magazu, turistički portal za promociju srpskih autentičnih proizvoda. Specijalno priznanje je dodeljeno je i za Rečnik za seoska domaćinstva- namenjeno domaćinima koji žele da budu što bolji domaćini svojim gostima iz inostranstva. 

Za akciju se kandidovalo 40-tak projekata u navedenim kategorijama. Svi predloženi projekti se mogu videti ovde. Akcija je imala za cilj da pokaže kako su ulaganja u turizam sve značajnija i kako turizam otvara nova radna mesta i donosi sve veće prihode. Ovim smo se podsetili na sve investicije i projekte koji su se realizovali u protekloj godini u oblasti turizma i naročitu pažnju smo obratili na one projekte ili investicije koji će imati najveći uticaj na povećanje broja turista na destinacijama u Srbiji. 

Share on: Post on Facebook Facebook
Twitter Twitter
  • Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
  • Verzija za štampu Verzija za štampu
  • Samo tekst Samo tekst

Tagged as:

Nema tagova za ovaj članak

Image gallery

Oceni članak

0

Newsletter