Polazna | Srpski | Aktuelno | Godišnje Turističko Sumiranje | Godišnje turističko sumiranje 2013

Godišnje turističko sumiranje 2013

Autor
Godišnje turističko sumiranje Godišnje turističko sumiranje

Drugu godinu za redom turistički portal VisitSerbia sumira turističke projekte realizovane u Srbiji. Godišnje turističko sumiranje je objavljivanje najznačajnijih projekata, investicija ili aktivnosti u oblasti turizma koje su realizovani bilo od strane privatnog ili javnog sektora, vladinih organizacija i drugih organizacija koje se bave razvojem turizma, ekologije i sl.

I ove godine su nikli neki novi hoteli, uradjene neke nove staze, renovirani neki muzeji, otvorene neke nove mogućnosti za dolazak većeg broja turista na destinacije.

Sve te investcije pokazuju da je turizam unosan biznis koji otvara nova radna mesta i koji povlači i razvoj drugih sektora.

Kako bi i turisti ali i kreatori putovanja po Srbiji bili upoznati sa svim novinama na jednom mestu i mogli nove sadržaje ponuditi i u svojim programima, portal VisitSerbia.org omogućava svim realizatorima ovih projekata da svoje projekte predstave na ovom sajtu.

U ovom poslu imamo i tehničku podršku YUTA i Mladi za turizam. Ovu našu akciju ne finansira ni jedna institucija!

I ove godine propozicije ostaju iste. Projekti koji se prijave do 20 septembra, ukoliko realizatori to žele, svoje projekte mogu predstaviti i putem prezentacije na Novosadskom sajmu turizma u master centru odmah posle Prvog godisnjeg skupa turisticke industrije Srbije.

Priznanja za najbolje projekte podelićemo u februaru (dok sumiramo celu godinu), na Beogradskom sajmu turizma. Pogledajte nagradjene od prošle godine.

 

Projekti se predlažu u sledećim kategorijama:

- Novi turistički sadržaj

- Novi sjaj (uređenje, renoviranje, ...)

- Infrastruktura

- Tehnološke inovacije

- Kreiranje novog turističkog proizvoda, tematske ture i slično

- Ostalo

 

I ove godine propozicije ostaju iste. Dva glavna kriterijuma za odabir najboljih projekata ili aktivnosti će biti: 

- njihov uticaj na povećanje broja turista 
- princip održivosti

Uvodjenjem principa održivog turizma u ocenu projekata želimo da buduće investitore, donatore i javnost više upoznamo sa značajem razvoja održivog turizma koji se bazira na četiri osnovna principa: efektivno planiranje održivosti, ostvarivanje maksimalne društvene i ekonomske koristi za lokalno stanovništvo, jačanje kulturnog nasleđa i smanjivanje negativnih uticaja na životnu sredinu. Više o ovim principima može se pogledati ovde (verzija na srpskom jeziku).
10 najznačajnijih inovacija (investicija, aktivnosti) proglasićemo na Beogradskom sajmu turizma, na prigodnoj svečanosti uz prisustvo medija i brojnih zvaničnika.

Pozivamo investitore, donatore, turiste, turističke radnike, jednom rečju sve Vas da se uključite u našu akciju i kandidujete predloge za nagrade. 

Na ovaj način bi i javnost trebalo da se bolje upozna (ili samo podseti) na projekte koji su realizovani u 2013. godini, i da na taj način svi zajedno doprinesemo njihovoj još boljoj promociji. 

Za projekte koji se prijave do 20 septembra 2013., ukoliko realizatori projekata to žele, moći će da predstave svoje projekte na sajmu turizma u Novom Sadu, 03 oktobra 2013., u Master centru, odmah posle godišnjeg skupa turističke industrije Srbije.

Redovno ćemo ažurirati listu sa projektima i iste promovisati i preko naše FB strane.

>>> Projekte koji su se kandidavali 2012 god. pogledajte ovde <<<

>>> Dobitnike priznanja za 2012 god. pogledajte ovde <<<

 

Pošaljite predlog kandidata za Godišnje turističko sumiranje 2013 godine

 

Učestvujte i u istraživanju: Šta nedostaje na destinacijama u Srbiji

Share on: Post on Facebook Facebook
Twitter Twitter
  • Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
  • Verzija za štampu Verzija za štampu
  • Samo tekst Samo tekst

Tagged as:

Nema tagova za ovaj članak

Oceni članak

5.00

Newsletter